Inschrijven

Stage vinden

Je maatschappelijke stage kun je op een aantal manieren vinden.

 • Bij jouw (sport)vereniging
  Misschien ben je al lid van een voetbalclub of een andere sportvereniging. Daar kun je vrijwilligerswerk doen voor je maatschappelijke stage.
 • Via vrienden of familie
  Je kunt je ouders of vrienden vragen of zij een organisatie kennen waar je jouw maatschappelijke stage kunt gaan lopen.
 • Via de stagebank
  In onze stagebank kun je online zoeken naar maatschappelijke stages. Je kunt een stadsdeel selecteren om stageplaatsen in je eigen buurt te vinden. Als je selecteert op 'sector en op andere velden, kun je een maatschappelijke stage vinden die past bij jouw voorkeuren.

Over de stage

Jaarlijks lopen ruim 6000 Haagse leerlingen uit het voortgezet onderwijs 30 uur stage bij een maatschappelijke organisatie. Jij ook? Het wordt een bijzondere ervaring. Je maakt kennis met een organisatie en gaat daar iets voor anderen doen. Iets positiefs, zonder dat je er iets voor terug verwacht; én iets interessants. Misschien ga je werk uitvoeren dat je nog nooit eerder deed. Het kan zomaar gebeuren dat je een bepaalde taak heel leuk blijkt te vinden of er heel goed in blijkt te zijn. Veel voorgangers van jou hebben die ervaring gehad.

Je maatschappelijke stage loop je bij een non-profitorganisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een sportvereniging, een buurthuis of een kinderboerderij. Je kunt samen met je vrienden stage lopen of alleen. 

Voordat je aan de slag gaat:

 • Laat je stage goedkeuren door je docent.
 • Maak met de organisatie afspraken over je werkzaamheden.

Vrijwilligerswerk

Door de maatschappelijke stage maak je kennis met vrijwilligerswerk. Wij hopen dat je daar de smaak te pakken krijgt. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook leuk en kan voor jezelf van grote waarde zijn. Je kunt het reilen en zeilen van een organisatie meemaken. Ervaring opdoen in werk waar je misschien wel je beroep van wilt gaan maken. Voor jezelf onderzoeken of jij wel echt met dieren wilt werken, of welk werk wel of niet bij je past. Ook is het een mooie manier om andere mensen te  leren kennen dan alleen van je school of club. Kortom: neem eens een kijkje op www.denhaagdoet.nl.